Sunday, 28 April 2013

teaser 3 siti for MUSAQ competition !

assalamualaikum and a very good evening ! ahah

here is the teaser for 3 SITI .wish my team luck for this video :) this is for arabic video competition held by USIM for all student semester two :) 

video

penat jugak rupenye jadi pelakon ni.ini baru cite pendek seploh minit.kalau nak buat cerekarama ke telenovela tu?hailaaa tak yah nak sebok jadi pelakon ah amna oi.haha

directed by fairus abdul manaf
camera director : maisarah bt mohammad
actors        : amalina mohmad a.k.a me as siti aminah 
                  nur amirah hassan as siti fatimah
                  mass hazilla kassim as siti aisyah
                  halimah nurhalim as siti maimunah
                  nur hafizah bt mohamad as hafizah
                  fatin nadia zahari as cik lawyer
                  maisarah mohammad as boss
                  fairus abdul manaf as penglipur lara 

Monday, 22 April 2013

. . .

Post ni takde tajuk.hewhew.recently sebok :( tak sempat nak rest pun weekend tadi.tapi takpe amna bukan buat benda bukan bukan pun.

Tak sabar nak tengok 3 siti.ehh mende pulak 3 siti.haha ni video arab amna and group kena hantar untuk arabic subject.haha tengok ah preview kat facebook.

Ok sekian.haha macam dodol je post ni

Thursday, 11 April 2013

Part 3 : seven weeks *ini part paling besstttt

wooooweeeee :) dah macam masuk zoo nak wowee bagai =='

ini part paling ditunggu tunggu ahh oleh semua aah kau memang bajet ramai readers je 

title      : femili dayz ze foodbiotech gen9 
vanue    : dusun eco resort,bentong pahang
date      : 6 & 7 april 2013
objektif : binding ukhuwah  
dah macam nak buat lab report pulak




one word.ohsem ! 

sebenarnya tak ramai pun yang pegi.about half je yang join femili day ni.tapi tetap ohsem.sikit senang handle.haha.

hari first.sampai sampai je terus ada aktiviti.rakit,phew,banyak kali jugak laa amna berakit sebelum ni.tapi kali ni best aaa sebab buat rakit sendiri.sukati ah nak buat cane kan.asalkan terapung.time ni dah start nak bergurau senda dengan semua orang and bergelak ketawa sesama sendiri.cewahhh.nampak lah ke-binding-an ukhuwahnye :)









dah penat berakit mestilah makan.uuuu.mantap ah makanan kat situ.ke sebab dah lapar makan apa pun sedap?haha.tak kesah laa.petang tu lepas makan kitorang berflying fox.weee.best best.sebelum nak flying fox tu kena lalu jambatan gantung dulu.bagi amna yang pendek ni ok laa.stable and steady je lalu.tapi sesape yang tinggi tu kurang stable laa.haha.untung jugak jadi kurang tinggi ni.hahahhaa.





dan petang pas asar cemtu kitorang bebas buat ape so kitorang pegi main air.no worrries tak campur pun tempat laki ngan pompuan.subhanallah best gilaaa aaaa main air.semangat je main.sampai kecut badan duduk dalam air.

malam tu,kitorang ada la aktiviti sikit sebelum bbq.aktiviti dia kena minum air kopi.wehh.bukan kopi biase ni.kopi yang kita pilih sendiri kuantiti gula and kopi.nasib ah sape pilih kopi lagi banyak dari gula.haha.best woo.pastu game second kena makan tepung yang digaul dengan sedikt gula and garam.semua aktiviti ni dalam group laa.best kot.semangat berpasukan tu kuat.hehe.aktiviti ni nak tengok kita ni jujur ke tak,boleh bagi arahan ke tak.camtu aa lebih kurang.











dan hari ke dua kitorang main game sesaje hiburkan diri :) poisonous map soo freaking me out.gila ah.group amna paling susah map dia.sampai lima kumpulan tolong ni.haruu laa.tapi ze sweet moments remains in our memory.ohh sweet pulak.hmm lepas tu main cari gula gula dalam tepung.time ni best aaa main lari lari.haha.comel je semua orang.pastu kitorang main passing passing belon.time ni best jugak.semua best aahh.haha.main baling baling tepung 


yeay ! the end.sangat best dan hope next sem buat lagi.hewhew.and yes,binding ukhuwah fbgen9 dah pun mencapai misi.rugi ouh sape tak datang.hahahaha.

Part 2 : seven weeks

sambungan.

berjimba adalah aktiviti wajib.kalau dah tak tau sangat nak pegi mana.sanggup pegi giant or tesco semata mata nak jenjalan.haha.macam kelaka pulak.tapi yes,dengan aktiviti tu stress kurang sikit aaa.sempat jugak amna jumpa lilot the jiwa kental tuu.yeah.berjalan kat masjid india siap.balik kolej.penat tahap infinity.huh.




lepas tu,macam macam kerja amna buat.esainmen semakin banyak.hui.baru sem dua ni.ada enam sem lagi.mohon tabah and kuat semangat amna.yosh!and minggu minggu nak dekat cuti la kemain banyak test test mengejut.arini tau,esok test.perghh.ohsem sangat ah.

dalam masa busy busy tu.amna tak lupa jugak dengan group usrah amna.akak usrah amna ohsem and best sebab dia pun macam geng la ngan kita.macam takde boundaries laa antara satu sama lain.cewahh.dan lagi satu part yang best dia suka bawak makanan time usrah :) weeee.semakin bersemangat la nak datang,pengisian akak tu pun tak heavy.simple and padat plus ohsem.i like ur style la akak!

Part 1 : seven weeks

fuh fuh fuh
assalamualaikum :)

lama kot tak bukak belog kesayangan ni.haha.last masa nak bukak sem baru.seven weeks ago.haha.nampak  tak ke-busy-an amna disitu ==" kalau la boleh kan tiap masa,tiap hari and tiap detik nak share cite kat dalam belog ni.tapi apakan daya,jauh panggang dari api ehhh ape kaitannye pun?

macam biasalah student,hari hari makan megi  asainmen banyak,lab report tak siap lagi,tutorial tak tiru kawan lagi.hahaha.amna tak buat ehh.kekadang ahh kalau terdesak.hmm.

ape yang amna buat sepanjang tujuh minggu pertama semester dua ni.first and second week tu macam takde kelas je,pegi kampus kejap pastu balik tido.alahaii.tak produktif langsung,time ni boleh laa kau tido mimpi indah bagai.masuk minggu ketiga,empat,lima,enam,tujuhbelasratus tu memang harapan laa nak mimpi indah jadi princess bagai.tido pun tak cukup,haaa nampak tak hiperbola disitu.puih.start ah lab,kuliah,tutorial class and study group yang kemain banyak lagi hai.

paling tak tahan ade tiga lab sem ni.dalam lab memang ah sonok siap main stegrem bagai,tapi balik kolej menangis siapkan report yang sampai lapanbelas muka suratnye pun :3
tapi takpee,masih boleh berjimba ye walau macam mana pun.haha.yang penting kena pandai bahagi masa :) kelak merana diri.ahh tah pape ah amna taip.belasah je laa
 ok next,ade SUFA pulak,sufa stands for sukan fakulti,amna join gak sufa ni.team hoki laa.alhamdulillah johan :) time sufa ni paling hectic laa.rasa macam nak menangis pun ada tiap tiap hari T_T sebab time ni jugak amna kena uruskan jualan batch fbgen9.tak tau pun kena buat surat,main belasah je bukak gerai kat pavi,usim tu.pastu kena pulak dengan pakcik pusat sukan.haih.partner pulak macam bagi semua benda kat aku kena settle.penat wooo.aku terpakse mintak tolong member lain.tenkiu anda semua :) and minggu tu jugak ada test organic.weekend dah full duduk kat pavi,malam tido sebab penat,mana dan nak study.tapi alhamdulillah,boleh je jawab even tak seberapa pun markah.winkwink*